• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У найближчій перспективі НАТО не змінить своєї позиції щодо вступу України до Альянсу, - Кулеба

    Опубликовано: 2022-07-05 14:00:54

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що протягом останніх чотирьох місяців Євросоюз вирвався вперед у відносинах з Україною, а НАТО залишилося на місці.

    Про це глава МЗС України Дмитро Кулєба розповів в інтерв'ю LB.ua.

    "Тобто я очікую, що найближчим часом з боку НАТО продовжаться підтвердження, що двері відчинені, і рішення Бухарестського саміту залишається чинним. Україна також залишається на треку євроатлантичної інтеграції, але я не бачу потенціалу в найближчій перспективі, щоб НАТО змінило свою позицію подібно до Європейського Союзу і почало робити конкретні кроки щодо забезпечення вступу України до Альянсу", - каже Кулеба.

    За його словами, за останні чотири місяці Євросоюз вирвався наперед у відносинах з Україною, а НАТО залишилося на місці.

    "Є НАТО як об'єднання країн, що приймають рішення консенсусом. Так от, у цьому єдиному колі було, на мою думку, прийнято неформальне рішення: для того, щоб Росія не використала аргументу про те, що вона воює з НАТО, Альянс як єдність буде на другорядних ролях. Вони зараз переформатували свій пакет допомоги, там щось відбуватиметься, але стратегічно було прийнято рішення, що НАТО не буде на передових ролях у підтримці України", - додав міністр.

    Нагадаємо, що Байден направив до Конгресу листи про прийом Швеції та Фінляндії до НАТО.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.