• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія та Швеція завершили переговори щодо вступу до НАТО

    Опубликовано: 2022-07-05 11:00:26

    Фінляндія та Швеція 4 липня завершили у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі переговори про приєднання до Північноатлантичного альянсу, як це було погоджено минулого тижня лідерами НАТО на їхньому саміті у Мадриді.

    Як зазначається у повідомленні НАТО, обидві країни офіційно підтвердили свою готовність і здатність виконувати політичні, юридичні та військові зобов'язання членства в НАТО.

    Переговори велися між офіційними особами НАТО та представниками Фінляндії та Швеції. Фінську делегацію очолювали міністр закордонних справ Пекка Хаавісто та міністр оборони Антті Кайкконен, шведську – міністр закордонних справ Анн Лінде.

    Зустрічі для кожної країни проходили під головуванням помічника генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Беттіни Каденбах.

    Після завершення переговорів союзники мають підписати протоколи про приєднання Фінляндії та Швеції у штаб-квартирі НАТО вже 5 липня. Після цього протоколи про приєднання будуть відправлені на ратифікацію всім країнам НАТО відповідно до їхніх національних процедур.

    Нагадаємо, що Фінляндія та Швеція були запрошені до НАТО на саміті організації в Іспанії 29 червня. Цьому передувало укладання цими країнами меморандуму з Туреччиною, яка відмовилася від перешкоджання їх вступу до НАТО в обмін на згоду співпрацювати з нею у сфері боротьби з тим, що сама Туреччина називає тероризмом.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.