• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Папа римський підтвердив бажання приїхати до Києва. Але спочатку – до Москви

    Опубликовано: 2022-07-04 15:30:54

    Папа римський Франциск заявив, що хотів би поїхати до Москви та Києва незабаром після запланованого на кінець липня візиту до Канади. Про це він розповів у інтерв'ю Reuters.

    Говорячи про ситуацію в Україні, Франциск розповів, що державний секретар Ватикану П'єтро Паролін зв'язувався з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим з приводу візиту до Москви.

    Досі така можливість була малоймовірною: жоден Папа римський ніколи не відвідував столицю Росії, а Франциск до того ж звинуватив Росію у веденні жорстокої та безглуздої агресивної війни.

    Але в інтерв'ю Reuters Франциск натякнув, що ситуація якось змінилась.

    "Я хотів би поїхати [в Україну], але спочатку – до Москви. Ми обмінялися повідомленнями щодо цього, бо я думав, що, можливо, російський президент міг би приділити мені невелике вікно для служіння справі миру", – сказав Папа римський.

    "І зараз може бути, що після повернення з Канади мені вдасться поїхати в Україну. Спочатку треба поїхати до Росії, щоб спробувати якось допомогти, але я хотів би поїхати в обидві столиці", – додав він.

    Можливо, це відбудеться у вересні.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.