• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо найефективніший спосіб поліпшити здоров’я і продовжити життя

    Опубликовано: 2022-07-02 08:48:38

    Нейробіолог зі США вважає переривчасте голодування хорошим способом поправити здоров’я і навіть продовжити на кілька років життя. Переваги такої системи довели під час наукових випробувань, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Американський вчений Марк Маттсон з Університету Джона Гопкінса вважає, що один з найефективніших способів поліпшити своє здоров’я і продовжити життя — це переривчасте голодування, пише EurekAlert!.

    Такий висновок нейробіолог зробив, провівши систематичний огляд наукових публікацій, присвячених впливу тимчасового голодування на організм людини і тварин.

    Таке харчування являє собою дві частини: щоденний прийом їжі через кожні шість-вісім годин і щотижневе голодування протягом п’яти днів, після якого варто два дня їсти помірно.

    Маттсон стверджує, що проведені експерименти як з тваринами, так і з людьми показали, що подібний режим підтримує здоров’я клітин і адаптує їх до періодів дефіциту їжі шляхом перемикання метаболізму.

    Вчений стверджує, що в особи, яка харчується за такою системою, клітини витрачають енергію, накопичену у вигляді вуглеводів, і переходять на повільне спалювання жиру. Результатом цього є поліпшення регуляції цукру в крові, підвищення стійкості до стресу і придушення запалень.

    Також, підкреслює американський нейробіолог, такий режим харчування знижує артеріальний тиск, рівень ліпідів у крові і частоту серцевих скорочень у спокої.

    Марк Маттсон додає, що ті жінки, які дотримувалися цієї схеми, не тільки схудли і скоротили обсяг вісцерального жиру, а й поліпшили показники чутливості до інсуліну.

    За словами фахівця, в учасників дослідів покращилися й розумові здібності.

    Раніше ми писали, що вчені виявили несподівану користь регулярного голодування.

    Також нагадаємо, що дієтолог дала поради тим, хто хоче позбутися зайвої ваги в зимовий період.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.