• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Більшість українських біженців хочуть повернутися додому: в які терміни

    Опубликовано: 2022-07-01 09:30:13

    За даними на середину червня, 18% українців змінили своє місце проживання через війну. Більшість з них планують повернутися додому, але не одразу.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

    За даними опитування, 87% опитаних висловлюють намір повернутися додому: 15% - найближчим часом, 24% - хочуть повернутися, але ще почекають, 48% - повернуться, але після закінчення війни. Крім того, 8% зазначили, що вже не повернуться додому.

    У порівнянні із квітнем зменшується кількість тих, хто планує повертатися негайно, зростає кількість тих, хто повернеться після війни, або ж взагалі не повернеться.

    Опитування проведене 18-19 червня 2022 року по всій Україні за виключенням тимчасово окупованих Росією територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

    Нагадаємо, за даним опитування Соціологічної групи "Рейтинг", сьогодні 38% з тих, хто працював до війни, повернулися на свої робочі місця у звичному режимі, 18% - працюють дистанційно, 7% - знайшли нове місце праці. Попри це третина таких опитаних (35%) до цього часу не працюють.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.