• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Болгарія висилає 70 співробітників російського посольства

    Опубликовано: 2022-06-29 10:15:02

    28 червня посол РФ в Болгарії Елеонора Митрофанова була проінформована про рішення болгарської сторони скоротити чисельність співробітників російських представництв в Республіці Болгарії до меж, що не перевищують кількість болгарських представництв у Російській Федерації.

    Про це йдеться у заяві МЗС Болгарії.

    Мова йдеться про те, що чисельність дипломатів має бути збережена в межах до 23 дипломатичних та 25 адміністративно-технічних співробітників.

    Послу РФ було представлено імена 70 співробітників дипломатів Російської Федерації, які мають залишити країну до півночі 3 липня 2022 року. Болгарія ухвалила таке рішення маючи дві підстави.

    По-перше, має зберігатися взаємність на підставі ст. 11 Віденської конвенції про дипломатичні зносини. Відповідно до статті штат іноземних представництв має утримуватися у розумних та нормальних рамках, враховуючи нинішній стан двосторонніх відносин.

    По-друге, через діяльність російських посадових осіб, визнану компетентними органами Болгарії несумісною з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини, метою якої є розвиток дружніх відносин між державами. Діяльність, класифікована відповідними установами як загроза національній безпеці, є підставою для оголошення їх небажаними.

    В усній ноті, переданій послу РФ, також йдеться про очікування болгарською стороною тимчасово закрити у Росії своє Генеральне консульство в Русі, а Болгарія тимчасово закриє своє консульство в Єкатеринбурзі.

    Нагадаємо, що парламент Болгарії виніс вотум недовіри уряду.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.