• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені знайшли новий спосіб не допустити і усунути ожиріння

    Опубликовано: 2022-06-27 06:34:20

    Фахівці виявили, що за допомогою блокування рецептор AHR не тільки унеможливлює, а й усуває ожиріння.

    Американські вчені з Центру дослідження раку Медичного центру Дартмут-Хічкок у штаті Нью-Гемпшир виявили, що якщо блокувати в організмі рецептор AHR, то це не тільки перекриє ожиріння, а й усуне його, пише International Journal of Obesity.

    Рецептор AHR є практично у всіх клітинах. Він, окрім іншого, грає важливу роль в обміні речовин в організмі.

    Під час експериментів фахівці виявили, що блокування AHR не тільки нівелювало, а й усувало ожиріння і стеатоз печінки у досліджуваних мишей без видимих ​​побічних ефектів.

    Авторам дослідження вдалося встановити, що заблокований рецептор AHR у клітинах печінки і жирових клітинах не індукує кілька ключових генів, необхідних для накопичення і синтезу жиру.

    Нагадаємо, що українцям загрожує масове ожиріння. Майже третина дорослого населення мають проблеми із зайвою вагою, а 14% страждають від ожиріння.

    Раніше ми писали, що американець схуд на 150 кг. До цього він споживав в день по 20 тисяч калорій. Він погладшав до 250 кг.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.