• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повільне та спільне вживання їжі може бути корисним для здоров’я

    Опубликовано: 2022-06-25 07:24:02

    На думку фахівця, спільне вживання їжі може скоротити калорійність вашої вечері.

    Якісна їжа допомагає людині зберігати здоров’я і бадьорість духу на протязі довгих років. Тому вироблення суворих правил прийому їжі — важливий процес для людей, які прагнуть позбавитися зайвої ваги, зберегти гарну фігуру або захиститися від хронічних хвороб, інформує Ukr.Media.

    Що рекомендують фахівці?

    Непостійний організм

    Тіло живе за внутрішнім циклом, орієнтуючись на світловий день і звички конкретної персони. Сучасники можуть виховати метаболічні процеси або повністю зруйнувати їх несвоєчасними перекусами. Леоні Раддік-Коллінз з Абердинського університету радить усунути змістити частину трапези ближче до ранку. Харчування по годинах передбачає:

    рясні сніданки та мінімальні вечері;
    регулярність прийомів їжі;
    скорочення вікон харчування.
    Після пробудження травна система більш активна, рівень інсуліну падає швидше. Ферменти, пептиди і жовчні кислоти допомагають за короткий термін розкласти отриману їжу, поповнюючи запаси організму. Ніякого відчуття важкості або дискомфорту при тій же кількості поживних речовин.

    Одночасно дієтологи пропонують перенести сніданок на півтори години пізніше, а вечерю — раніше. З’їдати можна той же обсяг продуктів, але з-за тривалих вікон голоду будуть частіше використовуватися внутрішні резерви. А це дозволить прискорити розсмоктування жирового прошарку. Однак слід суворо по годинах. Інакше існує ризик різних розладів, поганого засвоєння їжі, ожиріння. Тіло інстинктивно відчуває стрес і буде хаотично реагувати на збій режиму.

    Соціальний аспект

    Домовтеся з членами сім’ї, друзями та колегами про спільні походи в їдальню. Гарні манери — оптимальна дієта. Концепція будується на поєднанні психологічних аспектів і принципів обміну речовин. Індіра Паз-Граніель з каталонського Університету Ровіра і Віргілі вказує на п’ять правил:

    Волокниста їжа.
    Необхідність нарізування.
    Ретельне пережовування.
    Повна зосередженість.
    Приємна компанія.
    Гормони щастя досягають мети лише через 20 хвилин після початку трапези, і якщо людина повільно пережовує, вона зможе проковтнути менше до повного насичення. Щільне м’ясо, свіжі овочі та фрукти — перші помічники в цій справі. Схожого результату можна домогтися правильною сервировкою, коли кожен шматочок потрібно відрізати з допомогою ножа і вилки.

    Головне при цьому не відволікатися на телефон або перегляд серіалу. Інакше мозок «забуде» про їжу і зажадає добавку. Можливо, не одну! Не варто заїдати яскраві враження фастфудом, краще насолодитися книгою і десертом роздільно, щоб повною мірою відчути красу кожного.

    Обіди в колі близьких — чудовий спосіб сконцентруватися на трапезі. Крім того, з почуття ввічливості та прагнення виглядати краще в очах оточуючих людина зазвичай з’їдає менше. І задоволення від їжі у неї набагато вище!

    Універсальне рішення

    Набір порад повністю відповідає картинці, яку малювали люблячі бабусі і романи про життя аристократів. Розпорядок, спільні застілля і правила хорошого тону допомагають не тільки добре виглядати, але і бути здоровими. Тільки тепер рекомендації знайшли обґрунтування на основі статистики та багаторічних наукових досліджень!

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.