• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збивати крилаті та гіперзвукові ракети. Канада інвестує $4 млрд у модернізацію ППО

    Опубликовано: 2022-06-21 13:45:36

    Канада розпочинає великі інвестиції у модернізацію Північноамериканського командування повітряно-космічної оборони (NORAD) – спільної американо-канадської оборонної організації, призначеної для виявлення загроз безпеці. Про це заявила міністерка оборони Канади Аніта Ананд, повідомляє CBC.

    Ананд оголосила про план модернізації на суму 4,9 млрд канадських доларів ($3,8 млрд).

    Кошти будуть розподілені протягом наступних шести років та спрямовані на модернізацію застарілої системи попередження про загрози часів холодної війни.

    Військові експерти давно попереджали, що нинішня система спостереження NORAD не призначена для відстеження крилатих ракет – зброї, що запускається з підводних човнів або поза повітряним простором Північної Америки. Вона також не призначена для боротьби з гіперзвуковими ракетами, що летять зі швидкістю, що перевищує швидкість звуку.

    Нова мережа контролюватиме не лише Арктику — традиційну територію NORAD — а й підходи до континенту в Тихому та Атлантичному океанах.

    Гроші підуть на наземні та супутникові радари, здатні виявляти бомбардувальники, що наближаються, або ракети на горизонті. Також кошти будуть виділені на мережу сенсорів, здатних відстежувати арктичний простір та морські підходи до континенту.

    За словами Ананд, нові інвестиції стануть найзначнішою модернізацією NORAD Канадою майже за чотири десятиліття.

    Канадська міністерка оборони назвала вторгнення Росії в Україну однією з причин, чому зараз вирішено вкладати такі інвестиції в оборону Канади.

    "Оскільки авторитарні режими загрожують заснованому на правилах міжнародному порядку, який захищав нас протягом десятиліть, а наші конкуренти розробляють нові технології, такі як гіперзвукова зброя та сучасні крилаті ракети, є гостра потреба у модернізації канадського потенціалу NORAD", – сказала Ананд.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.