• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окінавська дієта: японці діляться секретами свого довголіття

    Опубликовано: 2022-06-21 14:28:16

    Сповільнюємо процеси старіння за допомогою дієти.

    У сучасному світі всі женуться за стрункими формами, але не всі думають про те, як спробувати уповільнити процеси старіння і продовжити собі життя. Окінавська дієта саме про це. В Японії люди доживають до 90 років, рідко страждають від інсультів та інфарктів, ожиріння і раку. Вони обожнюють фізичні навантаження, вони щасливі. Це — результат здорового способу життя, правильного харчування та позитивного мислення. Який унікальний раціон містить в собі ця дієта?

    Продукти з низьким вмістом калорій. Жителі Окінави радять їсти стільки, щоб заповнити свій шлунок до позначки вісім за десятибальною шкалою. Вони завжди віддають перевагу залишитися трохи голодним, ніж переїсти. Також вони не вживають сіль, цукор, рафіновані продукти та продукти з вмістом трансжирів, інформує Ukr.Media.

    «Правильні» вуглеводи. В основі харчування довгожителів — батат (солодка картопля) і гречана локшина соба. Ці два продукти служать джерелами енергії.

    Антиоксиданти. Це речовина — ворог вільних радикалів, вона сприяє уповільненню руйнування структури клітин, тобто людина старіє повільніше. Японці радять вживати більше зелені, наприклад, петрушку, базилік, шпинат. А також такі спеції, як гвоздику і корицю.

    Продукти ферментації. Разом з ними краще засвоюється інша їжа. Це соєвий соус тофу, темпі і місо.

    Більше морепродуктів. Японці три рази на тиждень вживають рибу і морепродукти, а також морські водорості. Вони корисні високим вмістом заліза, йоду та кальцію. М’ясо окінавці також їдять, воліючи наваристий суп зі свинячих ніжок.

    Японці з великою повагою ставляться до їжі. Кожен окремий прийом їжі — справжня трапеза. Вони нікуди не поспішають, їдять повільно і насолоджуються кожним шматочком. Окінавська дієта передбачає вживання їжі паличками, невеликими порціями тричі в день, не перекушуючи.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.