• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені з’ясували, що середня дитина проводить за екранами 2,5 години

    Опубликовано: 2022-06-21 08:48:28

    Перевищення дозволеного часу може викликати у дитини появу проблем із здоров’ям у дорослому житті, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Команда дослідників з Сінгапуру виявила, що маленькі діти, які проводять понад три години на день за екранами смартфонів, телевізорів чи комп’ютерів, з більшою ймовірністю будуть фізично неактивними, коли виростуть. Результати роботи вони опублікували в одному з найавторитетніших фахових медичних журналів The Lancet, інформує Ukr.Media.

    Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує обмежувати час, проведений дітьми за ґаджетами, максимум однією годиною, проте до сьогодення було мало наукових обґрунтувань цього обмеження. Отримані дані — перші у своєму роді. Раніше жодне дослідження не приділяло такої пильної уваги впливу електронних пристроїв на настільки маленьких дітей.

    Під час роботи вчені вивчили пристрасті до ґаджетів більше ніж у 500 дітей у віці від двох до трьох років. Потім вони дочекалися, коли діти підростуть до 5 років, і з’ясували, скільки часу вони проводять сидячи, витрачають на сон і, найважливіше, який рівень їх фізичної активності.

    Аналіз зібраних даних показав, що малюки, які проводили більше трьох годин на день за екранами електронних пристроїв до п’яти років ставали менш активними та проводили сидячи у середньому на 40 хвилин більше, ніж ті, хто витрачали на ґаджети менше години на день.

    Також вчені з’ясували, що середня дитина проводить за екранами 2,5 години, що на 1,5 години більше, ніж рекомендує ВООЗ.

    Отримані результати є попередженням і керівництвом для батьків та педагогів. Низька фізична активність загрожує проблемами зі здоров’ям, серед яких ожиріння, зниження когнітивного розвитку і хвороби серцево-судинної системи. Щоб уникнути цих наслідків, потрібен комплексний підхід, що стимулюватиме рухову активність дитини та здорову харчову поведінку.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.