• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: походи по музеях зменшують ризик ранньої смерті

    Опубликовано: 2022-06-20 21:24:39

    Вчені провели цікаве дослідження та виявили, що походи по музеях зменшують ризик ранньої смерті, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Вчені одного з університетів Лондона довели, що навіть рідкісні походи в музеї, відвідування картинних галерей, театрів, концертів і опери (хоча б пару разів на рік) сприяють зниженню ранньої смерті на 14%, інформує Ukr.Media.

    А якщо регулярно відвідувати культурні заклади, то відсоток збільшується до позначки 31%.

    Під час дослідження фахівці провели опитування серед 6.5 тисяч людей від 50 років і старше та провели серед них опитування про частоту відвідування культурних заходів (також було прийнято до уваги соціально-економічне становище опитаних).

    Після опитування досліджуваних оглядали медики, після чого були оцінені ризики передчасної смерті для кожної людини. Вчені визнали, що люди, доходи яких вище середнього, частіше відвідують музеї, і саме їх доходи також впливають на ризики ранньої смерті.

    У більш заможних людей вони менші. І все ж зв’язок між активним інтересом до мистецтва і довголіттям існує, впевнені вони.

    Вчені вже не вперше намагаються знайти зв’язок між любов’ю до мистецтва і здоров’ям. Не так давно у Великобританії і Данії проводили дослідження, і вони дали цікаві результати: твори мистецтва, які розташовані в лікарні, допомагають пацієнтам одужувати.

    До речі, у Нідерландах вирішили зробити раз на місяць відвідування музеїв Ван Гога, Рейксмюсеума і Національного морського безкоштовним.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.