• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці не радять виключати м’ясо зі свого раціону харчування

    Опубликовано: 2022-06-20 20:48:03

    Відмовлятися від м’яса чи ні — справа ваша, але ми б не рекомендували робити це без вагомих причин.

    У зв’язку з популяризацією вегетаріанства, тобто повної або часткової відмови від вживання в їжу м’ясних продуктів, було проведено безліч досліджень на цю тему. Однозначних даних про те, корисно це чи шкідливо, немає. Але все ж ми прийшли до висновку, що повністю відмовлятися від вживання м’яса здоровим людям не варто. Чому? Давайте спробуємо розібратися разом, інформує Ukr.Media.

    Дефіцит вітаміну B12

    Вітаміни групи B відповідають за нашу стресостійкість і регулюють мозкову діяльність, тому вони обов’язково повинні поступати в організм. Дефіцит конкретно вітаміну B12 призводить до загального погіршення самопочуття, втоми і навіть депресії.

    Медичне видання Гарвардського університету ще у 2013 році провело дослідження, яке довело, що симптомами критично низького вмісту B12 в організмі можуть бути епізодична втрата смаку/нюху, галюцинації і напади параної. В12 міститься тільки у тваринному білку, самостійно наш організм не вміє його синтезувати. Вегетаріанцям обов’язково потрібно приймати B12 окремо, так що це наша перша причина, чому не варто повністю відмовлятися від м’яса.

    Важливий момент: достатня кількість B12 тільки в якісному м’ясі, реалізацією якого займаються фермерські господарства. Та сировина, що лежить на прилавках наших супермаркетах, має дуже низьку якість.

    Різкі скачки ваги

    Ви ж знаєте, що ми товстіємо не від жирів, а від вуглеводів? Білок, у свою чергу, тільки стимулює схуднення. Коли ви різко виключаєте з раціону м’ясо, залишаючи основне меню без змін, спостерігається значний «перекіс» у бік вуглеводів. Нестача білка тваринного походження відчутно уповільнює обмін речовин, тому на початковому етапі вегетаріанства в 90% випадків спостерігаються різкі скачки ваги.

    Відмова від м’яса знижує кількість «хорошого холестерину» в крові (типу HDL). Ліпопротеїни високої щільності є відмінною профілактикою серцево-судинних захворювань, беруть участь у формуванні основних стероїдних гормонів і багатьох інших процесів всередині організму. Якісний тваринний білок життєво необхідний для нормального функціонування всіх наших систем.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.