• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Всесвітня рада церков після критики Зеленського вирішила надіслати делегацію до Кирила

    Опубликовано: 2022-06-20 17:00:34

    Всесвітня рада церков (ВРЦ) назвала вторгнення Росії в Україну «жахливим провалом дипломатії, відповідальності та дотримання міжнародного права» та засудила війну РФ проти України. Відповідна заява була опублікована після засідання центрального комітету Всесвітньої ради церков у Женеві 15-18 червня.

    ВРЦ направить виконуючого обов'язки генсека протоієрея Іоанна Саука (Румунська Православна Церква) з делегацією до Києва та Москви, щоб зустрітися з керівництвом місцевих церков і "визначити, що сприяє миру, і що необхідно, щоб закликати уряди до негайного припинення вогню та мирних".

    Центральний комітет ради висловив "серйозні побоювання" щодо використання релігії для виправдання або підтримки війни, оскільки це "різко контрастує із християнським закликом бути миротворцями". Необхідний свіжий та критичний аналіз християнської віри у її відношенні до політики, нації та націоналізму, заявили у ВРЦ. Вони також закликали українських і російських церковних діячів протистояти "тривалим смертям і руйнуванням".

    Війна з усіма наслідками, які вона спричиняє, несумісна з самою природою і волею Бога для людства і суперечить основним християнським принципам, заявили в раді.

    Центральний комітет ВРЦ закликав усі сторони у конфлікті поважати принципи міжнародного гуманітарного права, зокрема щодо захисту цивільного населення та цивільної інфраструктури, а також гуманного ставлення до військовополонених.

    Також рада наполягла на необхідності обміну військовополоненими та тілами загиблих солдатів між двома сторонами.

    Мария Макуха

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.