• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше покласти край російській війні – президент Австрії

    Опубликовано: 2022-06-20 16:00:36

    Австрійський президент Александер Ван дер Беллен пообіцяв від імені Європи "зробити все можливе", щоб якнайшвидше припинити повномасштабну війну Росії проти України. Про це він заявив перед поїздкою на саміт Ініціативи трьох морів у Ризі, пише видання Oberosterreichisches Volksblatt.

    "Ми не дозволимо розділити себе і зробимо все можливе, щоб якнайшвидше покласти край російській агресивній війні та відновити мир", – сказав він.

    Ван дер Беллен не уточнив, що саме входить у "все можливе".

    Він додав на адресу України, що "в ці скрутні часи, коли жахи війни повернулися до Європи, ми разом".

    Законодавство Австрії (а також Ірландії та Мальти серед інших) не дозволяє їй відправляти озброєння Україні. Ці країни надають Україні нелетальну допомогу самостійно і через структури ЄС. Так, відомо про 42 млн євро від Австрії на гуманітарні потреби.

    На саміт з'їдуться представники 12 країн ЄС від Балтійського до Адріатичного та Чорного морів. Як пише австрійське видання, вони побоюються, що можуть стати наступною мішенню російського диктатора Володимира Путіна. Польща виступає за включення України до Ініціативи трьох морів.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.