• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 6 продуктів, які не порадить вживати ендокринолог

    Опубликовано: 2022-06-18 07:24:25

    Деяких продуктів варто уникати.

    Навіть якщо у вас немає проблем зі здоров’ям щитоподібної залози, з цими продуктами варто бути обережнішими, інформує Ukr.Media.

    Щитоподібна залоза — дуже важливий та, на жаль, дуже тендітний орган нашого тіла. Її роботу може порушити будь-яка дрібниця — у тому числі неправильне харчування. І якщо у вас є схильність до захворювань щитоподібної залози або ви просто турбуєтеся за її здоров’я, від наведених нижче продуктів варто відмовитися або хоча б їсти їх якомога рідше.

    Морська капуста та інші водорості

    У водоростях — дуже багато йоду, фактично, це найбільш йодовмісні продукти. Здавалося б, відмінно? Насправді, ні. За деяких захворювань щитоподібної залози ендокринологи забороняють пацієнтам вживати морепродукти, морську рибу та інші продукти, збагачені йодом. Але навіть якщо з вашою щитоподібною залозою все гаразд, варто все одно бути обережними: надмірне вживання їжі з високим вмістом йоду може порушити у вас природний баланс цієї речовини.

    Звичайна капуста

    Білокачанна капуста, броколі, цвітна капуста — корисні і смачні овочі, які, на жаль, теж здатні порушити природний баланс йоду і вплинути на здатність щитоподібної залози засвоювати цю необхідну речовину. Втім, є і гарна новина: небезпечна для щитоподібної залози виключно сира капуста, а ось у обробленому вигляді цей овоч зовсім безпечний.

    Соя

    У першу чергу від сої та продуктів, які її містять, варто відмовитися людям, які повинні приймати гормони щитоподібної залози: дослідження показують, що протягом першої години після їжі засвоєння гормонів практично припиняється. Тому якщо у вас є якісь порушення у роботі щитоподібної залози, відмовтеся від сої та соєвих продуктів, у тому числі молока і соусів.

    Глютен

    Кілька досліджень підтвердили прямий зв’язок між целіакією і деякими захворюваннями щитоподбної залози. Ці ж дослідження підтвердили, що у пацієнтів, які перейшли на безглютенову дієту, стан поліпшився. Лікарі поки не рекомендують повністю відмовлятися від продуктів, що містять глютен, але, можливо, варто трохи зменшити їх частку у раціоні і поспостерігати за реакцією організму.

    Деякі види риби

    Тунець, скумбрія, риба-меч — від цих сортів риби краще відмовитися. Річ у тому, що у цій рибі високий вміст ртуті, яка за хімічним складом схожа на йод і тому активно поглинається щитоподібною залозою та може довго накопичуватися в організмі. Високий вміст ртуті не лише ускладнює вироблення гормонів щитоподібної залози у достатній кількості, але і підвищує ризик розвитку аутоімунних захворювань.

    Цукор

    Якщо у вас зафіксовані якісь проблеми зі здоров’ям щитоподібної залози, вам варто обмежити вживання солодкого. Зазвичай, порушення роботи щитоподібної залози робить нас більш вразливими перед діабетом, а цукор — додатковий фактор, який може підвищити ризик розвитку цього захворювання.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.