• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна хоче отримати по ленд-лізу скраплений газ із США, - ЗМІ

    Опубликовано: 2022-06-17 09:00:55

    Україна запропонувала США угоду про постачання зрідженого природного газу ленд-лізом, щоб таким чином отримати від американської сторони близько шести мільярдів кубометрів.

    Про це пише американський журнал Foreign Policy.

    Україна обговорює із західними партнерами різні варіанти забезпечення постачання газу на зиму та збільшення власного видобутку блакитного палива.

    Зокрема, обговорюється потенційна угода з Вашингтоном щодо постачання американського зрідженого природного газу в рамках програми ленд-лізу.

    Крім того, обговорюється забезпечення міжнародного фінансування для закупівлі природного газу у великих експортерів на Близькому Сході та Північній Африці. Також розробляються альтернативні маршрути постачання.

    Генеральний директор українського "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що Україні необхідно $8 млрд для імпорту 6 млрд кубометрів газу до настання зими.

    "У США є дуже чіткий мандат на надання необхідної допомоги Україні. Ми хочемо структурувати його розумним чином, щоб не було жодного тягаря для американських платників податків", - каже Вітренко.

    За планом про ленд-ліз Україна хоче отримати близько 6 мільярдів кубометрів LNG, який доставлятиметься до Європи і потраплятиме в країну через трубопровід.

    При цьому українська сторона планує розрахуватися зі США після того, як буде збільшено внутрішній видобуток газу.

    Нагадаємо, "Нафтогаз" уклав угоду з канадським енергетичним розробником Symbio Infrastructure (Symbio) на закупівлю зрідженого природного газу (LNG) та зеленого зрідженого водню (LH2) із Квебеку.

    Світлана Манько
     
    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.