• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що дуже яскраві сни можуть бачити люди з високим рівнем інтелекту

    Опубликовано: 2022-06-15 14:08:05

    Нарешті встановлено зв’язок між інтелектом людини і її можливістю бачити яскраві сни.

    У результаті проведеного експерименту вчені встановили, що між сновидіннями і людським інтелектом існує чіткий взаємозв’язок. Автори дослідження стверджують, що люди з високим рівнем IQ бачать більш яскраві і барвисті сни, інформує Ukr.Media.

    Вони залучили до експерименту понад 2 тисячі добровольців, які проходили на початковому етапі тест, завдяки якому точно вираховується рівень інтелекту певного індивіда. Далі вчених цікавили питання, пов’язані зі сновидіннями учасників дослідження.

    У результаті з’ясувалося, що одна частина добровольців взагалі не бачить сни, інша — не запам’ятовує, і лише деякі з них практично щоночі бачать яскраві, пов’язані між собою «картинки». Виходячи з цього, фахівці зробили висновок, що одним з ключових факторів насиченості і запам’ятовування снів є інтелект. Таким чином, чим вищий у людини рівень IQ, тим реальнішими і яскравішими є її сновидіння.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.