• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили, що авокадо корисне для мозку людей із зайвою вагою

    Опубликовано: 2022-06-11 07:24:56

    Авокадо допомагає людям із зайвою вагою бути більш уважними.

    Щоденне вживання авокадо покращує здібності мозку до уважності. Причому це помічено у людей з ожирінням, як показало дослідження вчених з США, інформує Ukr.Media.

    Авокадо містить глютен — дієтичний компонент, корисний для когнітивної діяльності. Раніше вчені вивчали вплив авокадо на дітей і дорослих, але не проводилося рандомізованого і контрольованого клінічного дослідження щодо когнітивного впливу цього фрукта на мозок дорослих людей із зайвою вагою або ожирінням. Його тепер провели дослідники з Університету Іллінойсу, задіявши 84 дорослих людини з великими об’ємами ваги.

    Спостереження за усіма тривали протягом 12 тижнів. Учасників розділили на дві групи. В обох групах отримували однакову кількість калорій і макронутрієнтів, але меню першої групи щодня включало в себе свіже авокадо, а у контрольній групі фрукта не було. На початку і після завершення періоду спостережень усі добровольці пройшли через три когнітивних тести. У всіх також визначалася концентрація лютеїну у мозку.

    Підсумки дослідження показали, що за додавання до раціону авокадо у людей підвищувалися результати виконання когнітивного тесту, що оцінює уважність, тобто здатність сфокусуватися на вирішенні тих чи інших завдань за наявності відволікаючих факторів. При цьому інші когнітивні тести учасники групи з авокадо виконували не краще за тих людей, які цей фрукт не вживали. Результати дослідження публікує International Journal of Phychophysiology.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.