• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна прагне отримати бойові літаки та засоби ППО/ПРО - міністр оборони

    Опубликовано: 2022-06-09 16:30:33

    Попри те, що від партнерів вже багато отримано, Україні і досі конче потрібне важке озброєння, і дуже швидко. Це стосується і РСЗВ, і важкої борнетехніки, без якої неможливий ефективний контрнаступ. Також ціллю є отримання бойових літаків та засобів ППО/ПРО, зазначив міністр оборони України Олексій Резніков, пише УНН.

    Цитата

    "Ми вже отримали від партнерів, придбали на ринку, виготовили та передали Збройним Силам значну кількість зброї. Її вистачило б для переможної оборони від будь-якої армії у Європі. Але не від росії. російський Молох має у запасі ще багато засобів для пожирання людських життів задля задоволення свого імперського его. Тому ми наголошуємо – Україні конче потрібне важке озброєння, і дуже швидко", - наголосив Резніков у Facebook.

    Деталі

    Зважаючи на це, зі слів міністра оборони, наступні цілі України:

    отримати значну кількість РСЗВ зразка НАТО та боєприпасів до них;
    забезпечити повне заміщення деяких існуючих калібрів радянського зразка (гармати зношені, снаряди не виробляються або їх дуже мало) на платформи, які поширені в країнах НАТО і забезпечені боєприпасами;
    домовитись з партнерами про перехід до постачання не у вигляді окремих платформ, а у вигляді цілісних підрозділів, що відразу готові до виконання бойових завдань (organic unit). Це значно підвищить ефективність на полі бою;
    залучити сотні одиниць важкої бронетехніки, без якої неможливий ефективний контрнаступ. Слід враховувати, що радянська техніка переважно є застарілою і потребує приведення до бойового стану. А від партнерів ми поки отримуємо достатньо легку броню, не завжди зі зброєю.
    отримати бойові літаки та засоби ППО/ПРО для захисту нашого неба.
    "Я не можу сказати, що задоволений темпами та кількістю постачання зброї. Категорично ні. Але водночас я безмежно вдячний країнам, які нас підтримують. Зокрема, США, Великій Британії, Польщі, нашим Балтійським друзям. Усім іншим державам, які допомагають стримувати російське зло", - додав голова Міноборони.

    Доповнення

    Для фронту на додачу до вже використовуваного озброєння готові польські САУ "Краб", загалом на сьогодні запит від Збройних сил України щодо 155-міліметрової артилерії виконано на 90%, закриття нинішньої потреби очікується протягом 1-2 тижні.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.