• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Литві відреагували на бажання путінського депутата скасувати визнання їхньої незалежності

    Опубликовано: 2022-06-09 15:30:42

    Литовський міністр закордонних справ у 2010-2012 роках Аудронюс Ажубаліс вважає, що на інформаційні вкидання з Росії на кшталт вчорашнього "треба скасувати визнання незалежності Литви" Вільнюсу не потрібно реагувати, "але це не означає, що це безпечно". Про це він сказав Delfi.

    8 червня депутат путінської Єдиної Росії у нелегітимній Держдумі РФ Євгеній Федоров запропонував скасувати постанову Держради СРСР про визнання незалежності Литви у 1991 році.

    Ажубаліс нагадав, що той документ було підписано, відбувся обмін ратифікаційними документами, що зафіксовано в ООН: "Все, процес завершено. Перший фундаментальний пункт договору – визнання назавжди. <...> Росія визнала нас історичною державою".

    "Вони [в Росії] можуть думати, що хочуть: можуть сказати, щоб відтепер Литву на карту не наносили та зробили там Балтійське море, і потім давати такі карти школярам", – іронізує він.

    За словами ексглави МЗС Литви, "компанія, що узурпувала владу в Росії, поводиться так, як їм здається нормальним", а тому говорити з ними мовою аргументів чи фактів "не вдається і не вдасться".

    "З того, що ми бачимо: у Думі призначені політики влаштовують змагання один з одним, пропонуючи "найкрутіші" рішення проти цивілізованого світу – засудити, скасувати, ракетами погрожувати. Це повний хаос і божевілля в російській політиці", – констатував Ажубаліс.

    Він зазначив, що у РФ міжнародне право "діє настільки, наскільки це в їхніх інтересах".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.