• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська фармкомпанія отримає від ВООЗ технологію виробництва мРНК вакцин

    Опубликовано: 2022-06-08 17:00:52

    Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) офіційно визначилась з тим, яке підприємство в Україні отримає унікальну технологію виробництва вакцин на основі мРНК, повідомляє УНН.

    Єдиним підприємством, яке отримає цю технологію стане вітчизняну фармацевтичну компанію "Дарниця". У компанії відзначили, що наразі в Україні не виробляються вакцини від жодної хвороби, тож це значний крок для розвитку вітчизняної фармацевтичної галузі.

    Деталі

    З квітня 2022 року Україна приєдналася до списку країн, які отримали підтримку від глобального центру ВООЗ з передачі технологій для виробництва вакцин на основі мРНК. Після тривалого конкурсу, "Дарницю" було обрано поміж інших фармацевтичних компаній країни, як виробника, що має потужний потенціал в опануванні технології мРНК для виробництва вакцин та інших медичних продуктів. В рамках цього проєкту команда компанії пройде спеціальну підготовку щодо трансферу технологій на базі тренінгових центрів ВООЗ.

    Тож, в найближчому майбутньому Україна нарешті матиме вакцини та ліки від COVID-19 власного виробництва.

    Додамо

    Синтетична мРНК – це революційна технологія, яка дає змогу створювати принципово новий клас ліків для багатьох невиліковних на сьогодні захворювань. Дана технологія була започаткована у 1970-х роках. Основний механізм її дії був вражаюче простим: найпотужніша у світі фабрика ліків може бути всередині кожної людини. До початку пандемії COVID-19, мРНК-вакцина не була загальновідомою. 14 грудня 2020 року в США була введена перша дозволена мРНК-вакцина. На основі цієї технології створено протиковідні вакцини Pfizer-BioNTech і Moderna.

    Нагадаємо

    У березні 2022 року "Дарниця" офіційно виграла конкурс та підписала угоду із МРР (The Medicines Patent Pool) на отримання ліцензії щодо розробки та виробництва генеричної версії препарату Pfizer - PAXLOVID™ ("Паксловід"). Це оральні ліки від COVID-19.

    Тетяна Юдіна

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.