• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Користь і шкода перцю чилі для здоров’я

    Опубликовано: 2022-06-08 20:48:43

    Перець чилі корисно їсти, але треба робити це обережно.

    Цей пекучий продукт дає нашому організму багато корисного, але у нього є й побічні ефекти. Важливо мати повну інформацію з цього приводу, інформує Ukr.Media.

    Знеболювання

    До складу перцю чилі входить капсаїцин — основний біоактивний біологічний компонент, який зв’язується з больовими рецепторами. Одне дослідження показало, що 3 г перцю чилі, вживані людиною щодня, зменшують симптоми печії у людей з кислотним рефлюксом.

    Втрата ваги

    Деякі дослідження припускають, що капсаїцин здатний зменшувати апетит і прискорювати спалювання жиру. Тому він ефективний під час схуднення.

    Відчуття печіння

    Тепер поговоримо про мінуси. У великих кількостях перці чилі викликають сильний біль, запалення, набряки і почервоніння.

    Біль у животі та діарея

    У деяких людей вживання чилі викликає біль у животі, відчуття печіння у кишківнику, спазми і хворобливу діарею.

    Ризик раку

    Ряд досліджень показував, що перець чилі може зменшити ризик раку, інші приходили до протилежного висновку. Вживання перцю пов’язане з підвищенням ризику розвитку пухлин, особливо сечового міхура і шлунку. У Індії чилі також вважають фактором ризику злоякісних новоутворень порожнини рота і горла.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.