• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бездумне використання звичайної гречки може призвести до серйозних наслідків

    Опубликовано: 2022-06-08 14:08:57

    Небезпечні властивості звичайної гречки.

    Будь-який продукт, навіть дуже корисний, може завдати організму шкоди при неправильному застосуванні. Гречка теж має ряд побічних властивостей, інформує Ukr.Media.

    При всіх чудових якостях гречаної крупи не варто ідеалізувати цей продукт. Бездумне використання звичайної гречки може призвести до серйозних наслідків для організму. Розберемося, про що важливо пам’ятати.

    Не можна довго сидіти на гречаній дієті

    Вживаючи щодня несолону гречку з кефіром, ви, безумовно, почнете худнути. Але такою їжею дієтологи не рекомендують захоплюватися більше ніж тиждень. В іншому разі недолік солі приведе до слабкості, головного болю і зниження тиску. Кращий варіант — раз-два на місяць проводити гречані розвантажувальні дні.

    Дієта на гречці й кефірі не рекомендована при цукровому діабеті, підвищеної кислотності шлунка, хронічної ниркової недостатності, проблеми з кишківником.

    Густа каша може призвести до запорів

    Гречана каша — відмінний варіант для сніданку. Однак, щоденне вживання густої гречки може призвести до запорів. Особливо схильні до цього недугу діти. Тому для малюків дієтологи рекомендують заварювати мелену гречку, причому не частіше двох разів на тиждень.

    Сприяє газоутворенню

    Не рекомендована гречка і тим людям, у кого є проблеми з травленням, оскільки ця каша призводить до утворення газів і чорної жовчі. У таких людей можуть виникати шлункові спазми та здуття живота.

    Викликає сильну алергію

    Якщо у вас спостерігається непереносність білка, то про гречану кашу краще забути. Оскільки саме білок, що міститься в ній, може викликати алергію на гречку. Особливо важливо про це пам’ятати мамам малюків при введенні прикорму — алергія на гречку у немовляти може бути смертельно небезпечною!

    Зелена гречка впливає на згортання крові

    Пророщені зерна гречки у великій кількості містять речовину під назвою рутин. Через це зелену гречку не рекомендується вживати тим, у кого підвищена згортання крові. Слід також пам’ятати, що очищення організму за допомогою зеленої гречки може призвести до розладу шлунку, тому такі розвантажувальні дні краще планувати на вихідні.

    Знижує тиск

    Гіпотонікам не варто харчуватися гречкою занадто часто, і тим більше, не рекомендується сідати на гречану дієту. Всьому виною магній, який міститься в крупі. Він розслабляє стінки судин, а це призводить до зниження артеріального тиску.

    Гречкою можна отруїтися

    Якщо гречана крупа зберігалася біля побутової хімії, то є ризик отруїтися нею, оскільки вона відмінно вбирає запахи й солі важких металів.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.