• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Корисні властивості петрушки для здоров’я

    Опубликовано: 2022-06-08 08:08:37

    Петрушка повинна бути в раціоні людини щодня.

    Багато хто вважає петрушку лише елементом декору страви. Насправді ця зелень прикрасить будь-який салат, суп, м’ясо. Але це не єдина її перевага, оскільки вона дуже ефективна в запобіганні ряду проблем зі здоров’ям, інформує Ukr.Media.

    Чим же корисна петрушка?

    Зниження рівня споживання солі

    Жодна страва не обходиться без солі. І найчастіше цієї приправи ми з’їдаємо в день значно більше, ніж можна. В основному це відбувається через те, що сіль допомагає значно поліпшити смак їжі. Але петрушка здатна подарувати страві насичений і приємний смак, завдяки чому потрібно менше солі, щоб насолодитися трапезою.

    Насичення вітамінами

    Якщо щодня їсти по 30 грамів петрушки, можна повністю покрити добову потребу в вітаміні A і K. Крім того в цій зелені присутні вітаміни B і C. Завдяки цим речовинам організм буде працювати без збоїв.

    Зниження ризику розвитку онкологічних захворювань

    Петрушка багата антиоксидантами, які відіграють важливу роль у виведенні з організму вільних радикалів, винних у розвитку раку. Якщо ви смажите м’ясо, обов’язково посипте страву нарізаною петрушкою. Так ви зменшите кількість канцерогенних речовин, які виділяються при смаженні м’яса.

    Запобігання цукрового діабету

    У петрушці міститься міріцетін. Цей флавоноїд, який сприяє зниженню рівня цукру в крові і допомагає клітинам правильно реагувати на інсулін.

    Захист серця

    Петрушка багата фолієвою кислотою. Вона запобігає виникненню проблем в роботі серцево-судинної системи.

    Зниження запальних процесів

    Наявність в петрушці антиоксидантів, крім усього іншого, сприяє зниженню запальних процесів, у тому числі хронічних, які можуть розвиватися при неправильній роботі імунної системи. Завдяки цьому можна запобігти низці смертельних захворювань, серед яких хвороба Альцгеймера, рак, цукровий діабет.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.