• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Які продукти шкідливі для зубів

    Опубликовано: 2022-06-08 06:34:53

    Попри досягнення науки, в медицині все ще є безліч міфів, в тому числі про карієс — одне з найбільш поширених захворювань на Землі. Ми викриваємо найпопулярніші міфи та вчимося доглядати за зубами з розумом, інформує Ukr.Media.

    Карієс з’являється тільки від солодощів

    Найбільш популярне твердження на ділі виявляється міфом. Причина карієсу криється не в цукерках і шоколаді, а в залишках їжі, які потрапляють між зуби. Дивно, але яблуко нарівні з льодяником може спровокувати карієс. До таких висновків прийшли фахівці Британської асоціації стоматологів. До числа так званих карієсогенних продуктів відносять і складні вуглеводи. У зоні ризику будь-які хлібобулочні вироби: від солодкої випічки до невинного, на перший погляд, бородінського хліба, а також страви з м’яса і навіть овочі.

    Щоб зберегти здорову посмішку стоматологи радять комплексний підхід до профілактики:

    Обов’язкове відвідування лікаря як мінімум два рази в рік
    Чищення зубів не менше двох хвилин з ранку після сніданку і ввечері після вечері
    Використання таких додаткових засобів профілактики зубних захворювань як ополіскувач, зубна нитка і жувальна гумка без цукру, яку потрібно жувати відразу після приймання їжі.
    Карієс — це наслідок інших захворювань

    Ні, ні й ще раз ні. Карієс може з’явитися навіть в абсолютно здорової людини. Важливо пам’ятати, що уражений карієсом зуб — джерело хронічної інфекції в організмі, яка в перспективі може викликати захворювання серцево-судинної системи та суглобів, а також алергічні реакції. Наприклад, фахівці з Єльського університету довели, що карієс може привести до пневмонії. Було встановлено, що люди, які перенесли більшу кількість госпіталізацій внаслідок розвиненого запалення легенів, відрізнялися найгіршим станом порожнини рота — зубів і ясен — у порівнянні з тими добровольцями, хто запаленням легенів не хворів. Щоб знизити ризики, відвідуйте стоматолога не рідше трьох разів на рік і з ранніх років вчіть дітей правильному догляду за порожниною рота.

    Якщо зуби не болять, значить, вони здорові

    Досить небезпечне для ваших зубів твердження. Дуже поширений прихований карієс, який з’являється між сусідніми зубами, його рання стадія проходить безболісно, а неприємні відчуття — ознака того, що карієс вже глибоко вразив зубну тканину. Крім того, больовий поріг кожної людини індивідуальний, а значить, чим раніше лікар виявить вогнище хвороби, тим легше буде усунути наслідки.

    Чим більше зубної пасти, тим краще

    Не шукайте легких рішень. Для запобігання карієсу важлива не кількість зубної пасти, а те, наскільки якісно ви чистите зуби. Напевно всім знайомі ключові правила чищення зубів: близько трьох хвилин, направляючи щітку під кутом 45 градусів відносно зубів і ясен, від передніх зубів — до корінних, у напрямку від ясен до зуба і не навпаки.

    Карієс — проблема сучасної людини

    Не вірте кінофільмам, де персонажі з кам’яного століття демонструють розкішну голлівудську посмішку. Археологи стверджують, що карієсом страждали люди, що жили на нашій планеті ще в 3000-2000 років до нашої ери. Сьогодні карієс є лідером серед інших хвороб, з ним знайомі до 99% людей.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.