• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені з різних країн назвали факти про користь шоколаду

    Опубликовано: 2022-06-07 20:48:58

    Чи корисний шоколад для нашого організму?

    Шведське видання опублікувало вісім фактів, які говорять про користь шоколаду, інформує Ukr.Media.

    Видання зібрало кілька досліджень вчених, які проводились у різних країнах. Першим фактом є те, що шоколад допомагає в засвоєнні кисню за рахунок вмісту в ньому флавоноїдів (антиоксидантів).

    Дослідження Міжнародного спортивного товариства показало, що антиоксиданти в шоколаді збільшують кількість нітритів в організмі, а це своєю чергою сприяє розвитку витривалості.

    Також дослідники з’ясували, що шоколад є постачальником корисних речовин — продукт з високим вмістом какао містить багато вітамінів і мінералів, серед яких кальцій, залізо, магній і цинк.

    Видання німецьких вчених повідомляє, що темний шоколад корисний для шкіри. Антиоксиданти в ньому можуть стати перешкодою для ультрафіолетового випромінювання.

    Ще один факт на користь шоколаду — він підвищує настрій. Любителі скуштувати цей солодкий продукт, менше схильні до стресів.

    Вчені з Австралії виявили, що шоколад стимулює роботу мозку. Він позитивно впливає на поліпшення пам’яті, підвищення концентрації та здатності вирішувати складні завдання.

    Шоколаду приписують і здатність зміцнювати серцево-судинну систему. Багато вчених сходяться на думці, що чорний шоколад може вберегти людину від розвитку захворювань серця.

    Австралійські ж експерти провели дослідження, в якому з’ясувалося, що щоденне вживання порції чорного шоколаду зменшує ризик серцевого нападу.

    Ще одну користь для здоров’я від шоколаду виявили вчені з Єльського університету. Вони впевнені, що теобромін, що входить до складу солодкого продукту, допомагає підтримувати нормальний тиск.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.