• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дослідники оцінили ефективність саморобних масок

    Опубликовано: 2022-06-07 20:28:31

    Саморобні маски практично не поступаються медичним маскам класу N95, встановили вчені в США.

    Саморобні захисні маски не сильно поступаються в ефективності респіраторам класу N95, які рекомендовані для медиків. Про це йдеться в дослідженні Аргонської національної лабораторії США, яке опубліковано на сайті журналу ACS Nano.

    Вчені дійшли висновку, що маски з двох шарів тканини різного типу, наприклад, бавовняної і шовкової, затримують від 80 до 99% часток аерозолів.

    Найгірші результати показали одношарові маски: вони вільно пропускали найбільш дрібні частинки рідини, що розпилюються в повітрі, і частинки твердої матерії.

    Фахівці також оцінили ефективність саморобних і медичних масок в залежності від їх прилягання до обличчя. Здатність фільтрації частинок падала майже в два рази у всіх типів масок, якщо залишався проміжок між шкірою і захисним засобом.

    Раніше повідомлялося, що американський інженер Пітер Цай, який винайшов маски N95, повернувся з пенсії на роботу, щоб їх вдосконалити через пандемію коронавірусу.

    У ВООЗ вважають, що якщо не дотримуватися дистанції і не мити руки, то людина захворіє навіть при використанні маски.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.