• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ознаки дефіциту вітаміну D: це не жарти

    Опубликовано: 2022-06-07 08:08:24

    Дефіцит вітаміну D — це не жарти.

    Виходьте хоча б на 15 хвилин під промені сонця на балкон і не забувайте про захист шкіри, інформує Ukr.Media.

    Сонячне світло потрібне не лише для гарного настрою, але для здоров’я. Буквально 20 хвилин перебування на сонці заповнять добову норму вітаміну D. Однак нам не завжди вистачає сонця, особливо в дощові та холодні сезони. Пам’ятайте, що дефіцит вітаміну D — це не жарти. Він може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

    Ви часто відчуваєте себе похмуро або пригнічено

    У науковій статті, яка була опублікована в Американському журналі геріатричної психіатрії, йшлося про те, що ті, у кого дефіцит вітаміну D, постійно стикаються з депресіями. Чому так відбувається? Все просто — «гормон щастя» серотонін, не виробляється без достатньої кількості вітаміну D в організмі. Низький рівень серотоніну налаштовує нас на меланхолійний лад.

    Ви набираєте вагу

    На жаль, брак сонячного світла може зіпсувати ідеальну фігуру. Річ у тім, що вітамін D впливає на метаболізм. Цей вітамін змушує організм виробляти оксид азоту, який прискорює обмін речовин. Брак важливої сполуки призводить до того, що організм починає активніше відкладати отриману їжу в жирові тканини, а не переробляти енергію.

    Ви відчуваєте ломоту в кістках і біль у суглобах

    Іноді лікарі помиляються і ставлять людям з низьким рівнем вітаміну D діагноз артрит або фіброміалгія (хронічний біль у м’язах і фізична втома). Насправді ломота в кістках і хворобливі відчуття в м’язах пройдуть, як тільки ви підвищите рівень вітаміну D в організмі.

    Ви часто хворієте

    Вітамін D ще й зміцнює імунітет. Коли ви не отримуєте достатню кількість сонячного світла, до вас, буквально, починає «липнути» будь-яка зараза. Навіть звичайна застуда може підкосити організм на кілька тижнів. Не ігноруйте дефіцит: якщо він виявлений, його необхідно заповнювати.

    Ви погано спите

    Мучить безсоння? Можливо, ви занадто рідко буваєте на сонці. Дефіцит вітаміну D збиває природні циркадні ритми організму і призводить до порушення сну. Обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Нездоровий сон може підвищити ризик розвитку небезпечних і серйозних захворювань.

    Ви сильно потієте

    Ще один класичний симптом — ви постійно потієте без причини. Якщо ви тривалий час спостерігаєте, як лоб раптово покривається потом, необхідно проконсультуватися з лікарем і здати аналіз крові на рівень вітаміну D.

    Щоб підвищити імунітет, регулярно займайтеся спортом вдома. Не варто прямо зараз хапатися за вітаміни — дефіцит вітамінів може виявити тільки лікар. Іноді надмірне споживання добавок, навпаки, може зашкодити вам.

    Матеріал публікується в ознайомлювальних цілях і не є медичною рекомендацією. Матеріал не несе відповідальності за наслідки самолікування і може не поділяти точку зору автора або експерта.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.