• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Євросоюзі почали працювати над сьомим пакетом санкцій проти Росії

    Опубликовано: 2022-06-06 09:00:59

    Європейський союз уже почав працювати над наступним пакетом санкцій, які мають значно скоротити можливості країни-агресора Росії продовжувати війну проти України.

    На цьому наголосив заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський в інтерв'ю польському PAP.

    Він наголосив, що "у Путіна поки що достатньо ресурсів, щоб витрачати гроші на армію та поповнювати сили на фронті", і що завдання санкцій – "відрізати його від джерел грошей".

    "Санкції мають бути ще жорсткішими, включати газ, який Росія ще може продати, потрібно також відключити російські банки від системи SWIFT. Я говорю про Газпромбанк, через який організована оплата газу за рублі", - заявив Яблонський.

    Серед інших заходів він також назвав конфіскацію російських заморожених активів, які можуть бути спрямовані на посилення оборони та повоєнне відновлення України.

    "Ми вже працюємо у цьому напрямі", – сказав Яблонський.

    Він також вважає, що потрібно запровадити ембарго на технології, які РФ може постачати та використовувати у власній промисловості.

    За словами Яблонського, Євросоюз також посилив тиск на Угорщину, яка заблокувала включення низки пунктів до шостого санкційного пакету.

    Нагадаємо, посли країн ЄС схвалили шостий санкційний пакет проти країни-агресора Росії. ЄС прийняв рішення заборонити купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів із Росії до країн блоку. Поетапна відмова від російської нафти займе від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших продуктів нафтопереробки.

    Під нові персональні санкції ЄС потрапили представники силових структур із РФ, бізнесмени, представники ЗМІ, але там немає патріарха Кирила, якого прибрали з списку санкцій на вимогу Угорщини, але там є Аліна Кабаєва.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.