• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Молдові думають, чи не попросити у Заходу зброю

    Опубликовано: 2022-06-03 18:00:33

    Молдова потребує зміцнення своєї обороноздатності, влада зараз вирішує, чи надсилати запит на допомогу зброєю західним партнерам. Про це в ефірі громадського телебачення Молдови повідомила прем'єр-міністерка країни Наталія Гаврилиця, повідомляє trm.md.

    "Потрібно захищати нейтралітет. Наші громадяни загалом підтримують цей нейтралітет", – сказала вона, додавши, що в нових умовах безпеки країна має інвестувати у свої можливості.

    "Саме тому ми звернулися до наших партнерів з проханнями, зокрема щодо цієї нелетальної допомоги, посилення прикордонних можливостей Генеральної інспекції з надзвичайних ситуацій, і, очевидно, ми говоритимемо з іншими європейськими країнами про інші види допомоги. Поки що це загальне обговорення. Ми перебуваємо на етапі, коли намагаємося вирішити, будемо ми просити про летальну військову допомогу чи ні", – зауважила прем'єрка.

    У цьому контексті Гаврилиця згадала, що боєприпаси, які використовує армія Молдови на навчаннях, застаріли.

    Прем'єр-міністерка також зазначила, що після уточнення держбюджету бюджет армії Молдови було збільшено приблизно на 130 млн леїв (близько $6,8 млн) і становить близько 1% загальних витрат.

    21 травня глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс заявила, що хоче озброїти за стандартами НАТО не лише Україну, а й інші держави, для яких існує загроза з боку Росії, зокрема Молдову.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.