• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США в ОБСЄ: Росія має точну зброю, але воює як у Середньовіччі

    Опубликовано: 2022-06-03 17:00:15

    Армія Росії має точну зброю, але воює в Україні як у Середньовіччі – влаштовує звірства та насильство над цивільним населенням на тимчасово окупованих територіях, намагається знищити ідею української ідентичності. Про це заявив представник США в ОБСЄ Майк Карпентер, повідомляє пресслужба представництва.

    Він сказав, що Росія влаштувала в Україні 15 тижнів жорстокості, звірств та насильства – масштаби бійні важко усвідомити та кінця їм не видно. За його словами, РФ має багато сучасних видів зброї, зокрема крилаті ракети та високоточні боєприпаси. Тому він запитує – чому РФ все одно веде цю війну так, ніби ми живемо в Середньовіччі.

    "Чому так багато мирних жителів зазнали жахів війни? Ці запитання варто поставити. Масові повідомлення про сексуальне насильство, погрози відрізати геніталії та удари по пологових будинках – це не елементи сучасної військової кампанії, покликаної завоювати "уми та серця", – сказав він.

    За словами представника США, дикість, з якою воює РФ, скоріше підходить для іншої мети – позбавитися місцевого населення і замінити його лояльними окупантам жителями. "Тоді (російське. – Ред.) варварство набуває набагато більшого сенсу", – сказав він.

    Карпентер вважає, що російська кампанія руйнувань та жахів не випадкова, а може слугувати цілком певній цілі – заперечувати концепцію української державності на тимчасово окупованих територіях, щоб РФ змогла легше їх поглинути.

    Представник США переказав історії херсонців про зґвалтування, мародерство, розкрадання зерна, ліків, тортури та інші звірства.

    "Розграбування землі з її ресурсами доти, доки у місцевого населення не залишиться іншого вибору, окрім як бігти, – це ще одна середньовічна тактика. Кремль також подбав, щоб у тих, хто їде, не було іншого вибору, крім як вирушити на територію, яку контролює РФ", – сказав Карпентер.

    Він повторив слова президента США Джо Байдена, що російський диктатор Володимир Путін хоче стерти з лиця землі ідею бути українцем. За словами Карпентера, дуже важливо для майбутнього притягнення до відповідальності документувати звірства, які можуть бути спрямовані на знищення української ідентичності та культури у Херсоні та інших частинах України.

    Представник США закликав задіяти Московський механізм ОБСЄ – щоб встановити факти та обставини цих злочинів.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.