Жирна їжа може провокувати запалення, яке шкодить функціям мозку, вважають вчені.
Фахівці з Університету штату Огайо, США виявили, що всього одна порція їжі з високим вмістом насичених жирів знижує здатність до концентрації уваги. Про це пише EurekAlert.
Вчені провели дослідження, в якому задіяли 51 жінку. Спочатку була проведена оцінка їхнього вміння концентруватися і реакцій. Потім добровольців розділили на дві групи, яким запропонували страви з високим і низьким вмістом жирів. Через п’ять годин після перекусу жінок просили знову пройти той самий тест, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Експеримент повторили через тиждень і місяць. Причому, якщо перший раз учасниця їла їжу з високим вмістом насичених жирів, то вдруге їй пропонували варіант із низькою їх концентрацією, і навпаки.
«Аналіз показав, що після прийому їжі з високим вмістом насичених жирів концентрація знижувалася в середньому на 11%. Це вказує на зв’язок раціону і роботи мозку», — заявили автори дослідження.
Спираючись на результати дослідження, вчені закликають не заїдати тривогу, економічні негаразди та вимушену самоізоляцію жирною їжею.
Раніше вчені прийшли до висновку, що для мозку смачна їжа — шкідлива.
e-news.com.ua