• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кулеба: Європа змінюється через війну в Україні, Франція та Німеччина втрачають свої позиції

    Опубликовано: 2022-06-02 17:00:48

    Глава МЗС Дмитро Кулеба вважає, що з громадської думки в Європі протягом останніх трьох місяців витісняється думка про те, що Німеччина та Франція відіграють вирішальну роль у "європейських справах". Поряд із ЄС важливу роль відіграватимуть малі альянси, сказав Кулеба в інтерв'ю в ефірі телемарафону.

    Він сказав, що Україна зацікавлена у продовженні формування малих альянсів і зараз працює з Великою Британією та Польщею над розвитком тристороннього формату, який був заснований незадовго до початку війни. "Тепер він почав дрейфувати у бік безпеки", – сказав Кулеба.

    На думку міністра, малі альянси та Євросоюз не суперечать один одному, бо малі альянси розв’язують конкретні завдання.

    "Європа зараз дуже змінюється. За три місяці ідея про те, що вирішальну роль у європейських справах відіграють Франція та Німеччина, у громадській думці почала витіснятися. Люди побачили, що Польща може бути лідером, що Британія може бути лідером, люди побачили, що США у Європі все ще залишаються лідером", – сказав Кулеба.

    Він вважає, що остаточну конфігурацію Європи за результатами російсько-української війни передбачити дуже складно. "Але загальний контур можна побачити. Безумовно, буде ЄС, але також будуть малі компактні альянси, які розв’язуватимуть конкретні завдання, і взагалі Європа стане різноманітнішою щодо гравців", – спрогнозував глава МЗС.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.