• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Доведено зв’язок між зором і фізичними навантаженнями

    Опубликовано: 2022-06-01 14:48:32

    Американські вчені з Віргінського університету знайшли зв’язок між фізичною активністю і уповільненням або повною зупинкою розвитку дегенерації жовтої плями, глаукоми, діабетичної ретинопатії й інших захворювань очей, які з віком приводять до сліпоти. Про це повідомляє портал University Virginia.

    Під час дослідження виявилося, що спорт знижує небезпечне розростання кровоносних судин на 45%, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Наголошується, що надмірний ріст кровоносних судин, який є основною причиною дегенерації жовтої плями і інших захворювань очей, знижувався у мишей на тлі регулярного бігу в колесі.

    «Це перший експериментальний доказ того, що фізичні вправи можуть зменшити тяжкість дегенерації жовтої плями, яка є основною причиною втрати зору у людей похилого», — заявили автори дослідження.

    Водночас вчені зазначили, що підвищення навантаження не принесло більше користі. Ефект був досягнутий за низьких рівнів фізичних вправ.

    Причин взаємозв’язку між гостротою зору і фізичними навантаженнями може бути безліч, вважають автори. Наприклад, фізична активність могла сприяти підвищеному притоку крові до очей.

    Вчені мають намір на основі результатів дослідження розробити варіанти лікування пацієнтів з вадами зору, які за своєю ефективністю були б аналогічні заняттям спортом.

    «Справа в тому, що часто захворювання очей розвиваються у досить літніх людей, яким не всі навантаження можуть бути під силу», — пояснили вони.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.