• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З IT-галузі у світі за місяць звільнили не менше 16 тисяч людей — які компанії вже скорочують співробітників

    Опубликовано: 2022-06-01 09:45:13

    Незважаючи на низький рівень безробіття в IT-галузі, а також високий попит роботодавців на всі види технічних навичок, десятки IT-компаній у світі за останні тижні оголосили про звільнення. Інші ж оголосили про уповільнення темпів найму, принаймні до кінця 2022 року.

    Про це пише Highload з посиланням на дані Protocol.

    Засновники та інвестори готуються до того, що вже схоже на економічний спад і, можливо, рецесію. Минулого тижня Y Combinator розіслав засновникам своїх портфелів електронного листа, в якому попередив їх про необхідність «готуватися до гіршого». Акселератор стартапів попередив, що спад, швидше за все, найбільше торкнеться:
    міжнародні компанії;
    підприємства з великою кількістю активів;
    низькомаржинальні компанії;
    hardtech та інші галузі та компанії з високим рівнем втрат та тривалим часом виходу на прибуток.

    Великі IT-компанії, включаючи Meta, Salesforce, Twitter і Netflix, також нещодавно оголосили про замороження найму або звільнення в умовах скорочення витрат і зростаючої інфляції в поєднанні з ведмежим ринком, що насувається, і підвищенням процентних ставок.

    Засновники IT-галузі (Microsoft), компанії в сегменті соціальних мереж (Snap) та криптовалют (Coinbase) не оголошували про скорочення штатів, але уповільнили набір співробітників після незадовільних квартальних результатів.

    IT-компанії, які уповільнили або заморозили наймання
    Хоча великим компаніям не довелося проводити радикальні скорочення, деякі з них уповільнили або заморозили прийом на роботу, посилаючись на невтішні доходи і технологічний сектор, що похитнувся в цілому. Багато з цих уповільнень найму, наприклад, Microsoft, стосуються конкретних відділів, а не всієї компанії. Ось які компанії уповільнили чи заморозили найм:
    Microsoft;
    Lyft;
    Snap;
    Uber;
    Coinbase;
    Salesforce;
    Мета (Facebook);
    Twitter.

    Звільнення варіювалися від точкових до, у найгірших випадках, масових звільнень, які проводили за допомогою безособових відеоповідомлень. Краудсорсинговий сервіс відстеження звільнень в IT-компаніях Layoffs.fyi зафіксував 60 компаній, у яких за останній місяць відбулися звільнення, при цьому було звільнено понад 16 тисяч працівників. Ось у яких компаніях і скільки людей було скорочено:
    Lacework — 20% (з понад 1000);
    Gorillas — близько 300;
    PayPal — понад 80;
    Bolt — понад 100;
    Карвана — 2500;
    ClickUp — 7%;
    Klarna — 10% з приблизно 5000;
    Cameo — 87;
    Robinhood — 150;
    Netflix — 150 співробітників.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.