• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ НОВОСТЕЙ
  • Фотогалереи
  • Реклама
  • Контакты
  • RSS feed
  • Издается с 5 октября 2004 г.
  • Чому не слід вживати корицю у великих кількостях
    Опубликовано: 2022-05-28 18:48:44

    Популярний продукт може завдати непоправної шкоди організму, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Кориця належить до особливо популярних прянощів. Нею прикрашають капучино і лате, її додають в пироги, десерти та пряники. Без кориці неможливо уявити собі один із найпопулярніших різдвяних напоїв — глінтвейн. Однак, якщо використовувати цю пряність постійно, вона може завдати серйозної, а іноді і непоправної шкоди вашому організму, інформує Ukr.Media.

    Корицю люди відкрили дуже давно: ще до нашої ери, за часів великих фінікійських мореплавців, цю пряність привозили у країни Середземномор’я. У нашу країну кориця потрапила, судячи з усього, набагато пізніше. У давнину її використовували не лише як харчову добавку та ароматизатор: корицю цінували через лікувальні якості. Зокрема, вважалося, що вона сприяє підвищенню лібідо, зміцнює стінки шлунка і позитивно впливає на травний процес.

    Попри корисні властивості, кориця може мати і вкрай негативний вплив на людський організм. Зокрема, майбутнім мамам краще тимчасово виключити цю пряність зі свого раціону. Кориця здатна спровокувати проблеми з рівнем цукру у крові, а також посилити кровотечу. Річ у тім, що вона розріджує кров. Тому, якщо ви будете регулярно їсти корицю по час вагітності, у процесі пологів ризикуєте зіткнутися з сильною кровотечею, що перевищує норму.

    Однак не лише вагітним жінкам варто побоюватися за своє здоров’я. Річ у тім, що кориця містить велику кількість кумарину. Згідно з дослідженням, проведеними у 2010-му році, висока концентрація цієї речовини може привести до порушень у роботі печінки. Цей висновок частково підтверджено іншою науковою роботою, випущеною у 2015 році Браншо і Пателом. У ній описано випадок 73-річної пацієнтки, яка протягом певного часу вживала дуже багато кориці, і в результаті в неї розвинулася інфекція печінки.

    Мало того: кориця може стати однією з причин появи ракових утворень. Зокрема, занадто висока концентрація кумарину в організмі частково сприяє виникненню пухлин у легенях та інших життєво важливих органах.

    Тому слід уважно стежити за тим, скільки ви їсте кориці. І навіть якщо ви дуже любите цю харчову добавку, постарайтеся бути стриманими і не вживати її щодня у великих кількостях. Улюблена пряність не варто того, щоб ризикувати через неї своїм здоров’ям.

    aspekty.net

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    САМОЕ ЧИТАЕМОЕ

    01 июл, 13:45

    30 июн, 17:00

    30 июн, 16:00

    30 июн, 15:30

    30 июн, 13:30

    30 июн, 12:45

    E-NEWS.COM.UA является частью

    Free Ukraine Media Group

    Электронная почта проекта: info@e-news.com.ua
    Тел.: +380-50-441-7388
    © E-NEWS.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель. Права на информацию принадлежат www.e-news.com.ua.