• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що таке гастрит і як він себе проявляє

    Опубликовано: 2022-05-28 07:24:36

    Ця хвороба спричиняє людині чимало дискомфорту.

    Гастрит — запалення слизової оболонки шлунку. Хвороба може довго розвиватися і призвести до появи виразки. Гастрит може виникнути як у людей літнього віку, так і у молоді. Симптоми можуть бути різноманітними: відчуття печіння, біль у ділянці шлунку, нудота, блювання, печія, відчуття тяжкості у шлунку, зниження апетиту, виникнення нальоту на язиці, металевий присмак і сухість у роті. Також симптомами гастриту можуть бути запаморочення, слабкість, надлишкове газоутворення, порушення сну, млявість, втома, прискорене серцебиття. Біль у проекції шлунку може сигналізувати не про захворювання шлунково-кишкового тракту, а про серцево-судинні захворювання, інформує Ukr.Media.

    Чому з’являється гастрит?

    Причини гастриту можна поділити на внутрішні і зовнішні. До перших належать: генетична схильність до хвороби, викид жовчі у шлунок (дуоденальний рефлюкс) та аутоімунні процеси. До других — бактерії, зловживання алкоголем, що містить етанол, який дестабілізує кислотно-лужний баланс і уповільнює обмінні процеси у організмі, зловживання жирною, смаженою та гострою їжею, фаст-фудом, часте вживання деяких медикаментів, стрес, вчасно не вилікувана алергія. До внутрішніх причин також належать: ниркова недостатність, ендокринні патології, гіповітаміноз, коліт.

    Загострення гастриту — як проявляється?

    У гострого гастриту яскраві перші ознаки: нудота, блювота, відрижка, біль в області шлунку, порушення випорожнень, специфічний присмак у роті, підвищене газоутворення, відчуття здуття і тяжкості, втома, втрата ваги, сонливість. За наявності вищеперелічених ознак рекомендується звернутися до лікаря для проведення діагностики.

    Контролюйте харчування

    Якщо ж у вас поставлений діагноз гастрит, то, у першу чергу, слід переглянути свій раціон. Необхідно виключити бобові, редьку, гриби, щавель, алкоголь, сирі фрукти, ягоди та овочі. Приймати їжу треба приблизно п’ять разів на день невеликими порціями. Їжу не слід запивати. Додайте у свій раціон нежирні сорти м’яса, парові овочі, запечені фрукти.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.