• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Греція заявила, що Туреччина «загрожує її суверенітету»

    Опубликовано: 2022-05-27 11:00:51

    Греція повідомила голову Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішу, що Туреччина прямо "кидає виклик" її суверенітету над островами у східній частині Егейського моря та "проводить ворожу політику, яка дестабілізує регіон".

    Про це повідомляє видання AP.

    "Греція публічно закликає Туреччину припинити ставити під сумнів суверенітет Греції над її островами в Егейському морі, зокрема, за допомогою юридично необґрунтованих та історично неправдивих тверджень та утримуватися від загроз Греції війною", - йдеться в листі Греці до генсека ООН.

    Туреччина вимагає, щоб Греція демілітаризувала свої східні острови. Грецький уряд називає вимогу навмисним невірним тлумаченням давніх угод і звинувачує Туреччину в активізації ворожих дій.

    "Дуже загрозливі дії Туреччини включають неодноразові обльоти грецької території винищувачами порушуючи міжнародне право", - йдеться в листі.

    Греція та Туреччина кілька десятків років ведуть суперечку через морські кордони, але ситуація загострилася у 2020 році, коли активізувалися розвідувальні роботи на нафту та газ у східному Середземномор'ї. Тепер конфлікт двох країн сконцентрувався довкола прав на буріння нафтових та газових свердловин у цьому регіоні.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.