• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: коронавірусом можна заразитися через заморожену їжу

    Опубликовано: 2022-05-26 19:08:52

    Заражені коронавірусом заморожені продукти могли стати причиною непояснених спалахів COVID-19 у Китаї, В’єтнамі та інших країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Про це йдеться в публікації групи медиків під керівництвом професора Національного університету Сінгапуру Дейла Фішера, розміщеній на платформі bioRxiv.

    Їх експерименти показали, що частинки коронавірусу можуть виживати за температур і в період часу, які зазвичай використовуються під час транспортування і зберігання заморожених продуктів.

    «Частинки вірусу, які ми додавали в свинину, курятину і форель, залишалися життєздатними протягом трьох тижнів», — йдеться в публікації.

    Протягом трьох тижнів після заморозки продуктів до -20 і -80° С вчені вимірювали, скільки живих вірусних частинок залишалося на поверхні зразків. Весь цей час у всіх умовах зберігання практично всі вірусні частинки залишалися життєздатними.

    Сінгапурські медики вважають, що це потрібно враховувати як самим виробникам харчових продуктів, так і наглядовим органам. Чиновникам потрібно розробити порядок постійних спостережень за поширенням вірусу через заморожену або свіжу їжу, йдеться в публікації.

    Нагадаємо, раніше група німецьких вчених відкрила раніше невідомий механізм потрапляння коронавірусу SARS-CoV-2 у клітину людського організму.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.