Вчені: коронавірусом можна заразитися через заморожену їжу

26 май, 19:08

Заражені коронавірусом заморожені продукти могли стати причиною непояснених спалахів COVID-19 у Китаї, В’єтнамі та інших країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Про це йдеться в публікації групи медиків під керівництвом професора Національного університету Сінгапуру Дейла Фішера, розміщеній на платформі bioRxiv.

Їх експерименти показали, що частинки коронавірусу можуть виживати за температур і в період часу, які зазвичай використовуються під час транспортування і зберігання заморожених продуктів.

«Частинки вірусу, які ми додавали в свинину, курятину і форель, залишалися життєздатними протягом трьох тижнів», — йдеться в публікації.

Протягом трьох тижнів після заморозки продуктів до -20 і -80° С вчені вимірювали, скільки живих вірусних частинок залишалося на поверхні зразків. Весь цей час у всіх умовах зберігання практично всі вірусні частинки залишалися життєздатними.

Сінгапурські медики вважають, що це потрібно враховувати як самим виробникам харчових продуктів, так і наглядовим органам. Чиновникам потрібно розробити порядок постійних спостережень за поширенням вірусу через заморожену або свіжу їжу, йдеться в публікації.

Нагадаємо, раніше група німецьких вчених відкрила раніше невідомий механізм потрапляння коронавірусу SARS-CoV-2 у клітину людського організму.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/526294.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua