• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посол США в ОБСЄ звернувся до світу: Ми всі знаємо, що буде у разі перемоги Росії в Україні

    Опубликовано: 2022-05-26 14:30:01

    Якщо Захід усіма силами зараз не допоможе Україні стримати наступ Росії – і перемогти її зрештою, це призведе до того, що кількість нових "Буч" у багато разів збільшиться: країна-окупант не заспокоїться, поки не захопить всю Україну, затероризувавши її громадян. Про це у промові на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні говорив американський посол при цій організації Майкл Карпентер.

    "Думаю, ми всі знаємо, що станеться, якщо Росія доб'ється "успіху" в Україні. Буде більше жахливих повідомлень із фільтраційних таборів, більше силоміць переміщених осіб, більше масових страт, більше тортур, більше згвалтувань та більше пограбувань", – перерахував він.

    А потім, спрогнозував дипломат фінал такого сценарію, "Росія придумає аргумент, щоб виправдати анексію збезлюділої території та вкрай травмованого і затероризованого населення, яке вижило після цунамі насильства".

    Це може бути псевдореферендум, або Кремль "просто доручить одній зі своїх маріонеток звернутися безпосередньо до Москви з петицією про анексію", додав він.

    "Кінцевий результат буде однаковим у будь-якому разі. <...> Сувора і неприваблива правда полягає в тому, що поки Україна не виграє цю війну, Росія ніколи не відмовиться від використання найжорстокіших методів для завоювання України", – підкреслив він.

    Карпентер зазначив, що на тлі жаху, що відбувається, неможливо "зберегти обличчя" лідеру російських окупантів Володимиру Путіну, як того хочуть деякі лідери.

    "Отримання Росією контролю над новими ділянками української території тільки розпалює апетит Кремля до завоювання нових земель і, отже, призводить до більшої жорстокості, нових злодіянь та нових руйнувань. Поки Кремль зберігає контроль над частинами України, він використовуватиме ці території як плацдарм для проведення додаткових атак і завоювання нових територій, залишаючи за собою дедалі більший слід руйнувань і звірств", – сказав посол США.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.