• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Англійська прем'єр-ліга схвалила продаж ФК «Челсі», який належить Абрамовичу

    Опубликовано: 2022-05-25 18:00:01

    Правління англійської Прем’єр-ліги схвалило продаж футбольного клубу “Челсі”, який належить російському підсанкційному олігарху Роману Абрамовичу. Угоду вартістю 4,25 мільярда фунтів стерлінгів ще має погодити уряд Великої Британії, пише УНН з посиланням на The Guardian.

    Цитата

    "Рада Прем’єр-ліги сьогодні схвалила запропоноване поглинання футбольного клубу "Челсі" консорціумом Тодда Болі/Клірлейка. Купівля залишається за умови видачі урядом необхідної ліцензії на продаж і задовільного завершення останніх етапів угоди", — йдеться в заяві ліги.

    Деталі

    Консорціум пройшов тест для власників і директорів Прем’єр-ліги. У заяві додають, що членами нової групи власників, яку очолює Болі, є філії Clearlake Capital Group, LP, Марк Волтер та Хансйорг Вісс. Відтепер "Челсі" працюватиме з відповідною владою, щоб отримати необхідні ліцензії для завершення поглинання.

    Своєю чергою, влада хоче впевнитися, що жодні з виручених коштів не підуть Абрамовичу, який потрапив під санкції після повномасштабного вторгнення росії в Україну, і отримати гарантії щодо позики клубу обсягом 1,6 мільярда фунтів стерлінгів.

    Припускають, що Абрамович погодиться на юридично обов’язкові гарантії, які дозволять помістити гроші на заморожений рахунок під контролем уряду, пише The Guardian. Термін дії спеціальної операційної ліцензії "Челсі" закінчується 31 травня, і ймовірно, продаж буде офіційно оформлено цього тижня.

    Раніше

    УЄФА визнав заявку росії на проведення Євро-2028 та 2032 років такою, що не відповідає вимогам.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.