• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці назвали серйозні хвороби, які можна визначити за станом очей

    Опубликовано: 2022-05-26 08:08:54

    Захворювання, які можна визначити по очах.

    Очі людини — це не лише «дзеркало душі», але і, як виявилося, індикатор нашого здоров’я. За станом здоров’я очей можна визначити, яка недуга розвивається в організмі, інформує Ukr.Media.

    Гіпертонія

    Підвищення тиску призводить до збільшення вен на сітківці і звуження артерій. Людина ще тривалий час може не відчувати зміни тиску, а судини очей вже зазнали ряд змін. Саме з цієї причини регулярні візити до офтальмолога допоможуть розпізнати захворювання на ранніх етапах розвитку.

    Діабет

    Хронічне підвищення рівня глюкози призводить до пошкодження кровоносних судин очей. Виявляється це у вигляді дрібних опуклостей і точкових крововиливів на сітківці. Таке ураження очей носить назву діабетична ретинопатія. Даний стан потребує суворої корекції рівня цукру в крові, інакше можна осліпнути.

    Ревматизм. Герпес. Туберкульоз

    Найчастіше про розвиток даних захворювань попереджає підвищена сухість очей і їх почервоніння.

    Захворювання печінки

    У даному разі білок очей набуває жовтуватого забарвлення. Причина появи жовтого кольору криється в підвищеному викиді в кров з печінки білірубіну.

    Пухлина мозку

    Під час перевірки зору лікар може виявити таку недугу, як набряк зорового нерва. Цей грізний симптом є частим супутником пухлини мозку, і з’являється задовго до прояву основного захворювання.

    Меланома

    Про це захворювання може попередити поява чорних крапок на очах, а так само зміна їх кольору.

    Хвороби шлунково-кишкового тракту

    Часта поява на очах висипань (ячменю) може розповісти як про зниження імунітету, так і про проблеми з шлунково-кишковим трактом.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.