Фахівці назвали серйозні хвороби, які можна визначити за станом очей

26 май, 08:08

Захворювання, які можна визначити по очах.

Очі людини — це не лише «дзеркало душі», але і, як виявилося, індикатор нашого здоров’я. За станом здоров’я очей можна визначити, яка недуга розвивається в організмі, інформує Ukr.Media.

Гіпертонія

Підвищення тиску призводить до збільшення вен на сітківці і звуження артерій. Людина ще тривалий час може не відчувати зміни тиску, а судини очей вже зазнали ряд змін. Саме з цієї причини регулярні візити до офтальмолога допоможуть розпізнати захворювання на ранніх етапах розвитку.

Діабет

Хронічне підвищення рівня глюкози призводить до пошкодження кровоносних судин очей. Виявляється це у вигляді дрібних опуклостей і точкових крововиливів на сітківці. Таке ураження очей носить назву діабетична ретинопатія. Даний стан потребує суворої корекції рівня цукру в крові, інакше можна осліпнути.

Ревматизм. Герпес. Туберкульоз

Найчастіше про розвиток даних захворювань попереджає підвищена сухість очей і їх почервоніння.

Захворювання печінки

У даному разі білок очей набуває жовтуватого забарвлення. Причина появи жовтого кольору криється в підвищеному викиді в кров з печінки білірубіну.

Пухлина мозку

Під час перевірки зору лікар може виявити таку недугу, як набряк зорового нерва. Цей грізний симптом є частим супутником пухлини мозку, і з’являється задовго до прояву основного захворювання.

Меланома

Про це захворювання може попередити поява чорних крапок на очах, а так само зміна їх кольору.

Хвороби шлунково-кишкового тракту

Часта поява на очах висипань (ячменю) може розповісти як про зниження імунітету, так і про проблеми з шлунково-кишковим трактом.

aspekty.net


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/526214.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua