• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Угорщині оголосили надзвичайний стан через війну в Україні

    Опубликовано: 2022-05-25 10:45:58

    24 травня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив надзвичайний стан, пояснивши такий крок війною в Україні та спричиненою нею економічною кризою. Режим набуде чинності сьогодні ж з 24:00. За його словами, угорський уряд оголосить про свої перші заходи в умовах надзвичайного стану вже наступного дня, у середу.

    Орбан зробив таку заяву відразу ж опісля рішення про введення надзвичайного стану угорським парламентом. Як стверджує прем’єр, такі міри дадуть його уряду простір для маневру та можливість негайного реагування на наслідки війни в сусідній Україні, хоча і лишатись стосовно вторгнення РФ максимально осторонь.

    "Ця війна становить постійну загрозу для Угорщини, ставить під загрозу нашу фізичну безпеку, а також ставить під загрозу енергопостачання та фінансову безпеку економіки та сімей. Ми бачимо, що війна та санкції у Брюсселі призвели до величезних економічних потрясінь та різкого зростання цін", – пояснив Орбан рішення щодо режиму.

    Нагадаємо, що сам Орбан неодноразово виражав неготовність прийняти бік України в часи війни з РФ, за що і опинився на сайті "Миротворець". Прем'єр-міністр потрапив до бази зрадників як "посібник російських військових злочинців".

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.