• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому вчені рекомендують ходити під час телефонної розмови

    Опубликовано: 2022-05-25 08:48:04

    Будь-який рух позитивно впливає на психіку людини, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    За час карантину, запровадженого у багатьох країнах через пандемію коронавірусу, активність людей помітно знизилася. Всі подорожі припинилися, довгий час не можна було влаштовувати піші прогулянки, значна частина людей перейшла на віддалений режим роботи. Ми цілими днями сиділи вдома перед комп’ютером без перерв, прогулюючись лише з однієї кімнати в іншу. Малорухливий спосіб життя, звичайно ж, негативно відобразився на здоров’ї людини, як фізично, так і психічно. І хоча карантинні заходи стали поступово зніматися, існує високий ризик повторного спалаху коронавірусу восени, і може бути знову введений режим самоізоляції. Тому кожному з нас варто знати, як регулювати рівень фізичної активності, якщо ми знову опинимося замкнутими у своїх оселях, інформує Ukr.Media.

    Фізична активність дуже важлива для здоров’я людини. Йдеться не лише про нормальне функціонування всього організму, але і про психічний стан. Американські вчені провели дослідження про вплив помірного фізичного навантаження на рівень стресу. У ході експерименту учасники, які перебували на самоізоляції, повинні були ходити під час телефонних розмов і стояти, коли вони готують їжу. Крім того, під час роботи вони робили регулярні перерви, щоб трохи розім’ятися і походити.

    Рівень активності та енерговитрат фіксували спеціальні пов’язки, які повинен був носити кожен з учасників. Крім цього відстежувалося те, скільки вони спали і сиділи протягом дня. Зрештою, виявилося, що навіть така незначна активність істотно поліпшила емоційний стан добровольців.

    Таким чином, вчені вважають, що в умовах, коли немає можливості відвідувати спортивний зал або багато рухатися на роботі, не можна повністю виключати будь-який рух. Багато хто не схильний сприймати звичайну ходьбу або навіть виконання будь-яких завдань стоячи, як один з видів фізичної активності. Але навіть найлегше навантаження може надати позитивний вплив на психіку людини, і її організм в цілому.

    Тому, якщо хочете уникнути тривалого сидіння на місці, ви повинні робити як можна більше кроків, пересуваючись по будинку. Знаходити будь-яку можливість, щоб ходити, і не сідайте, коли справу можна виконати стоячи. Крім того, на психіку людини позитивно впливає якісний нічний відпочинок.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.