• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна представила у Давосі план відновлення економіки

    Опубликовано: 2022-05-24 14:15:16

    Міністр економіки України Юлія Свириденко на відкритті Всесвітнього економічного форуму у Давосі представила план дій, реалізація якого допоможе зберегти стійкість та стабільність економічної системи під час війни. План передбачає три основні складові, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

    Перше – повноправне членство України у Європейському Союзі. Економічна, енергетична та торговельна інтеграція в ЄС є шляхом до безпеки в Україні, підкреслила міністр.

    Друге – повний доступ України до ринків G7 та ЄС до 2030 року. Рішення про лібералізацію торгівлі вже ухвалили Велика Британія, ЄС та Канада, які скасували мита на наступні 12 місяців. Важливо, щоб ці ринки залишилися відкритими у довгостроковій перспективі.

    Третє – розвиток чотирьох ключових галузей: військово-промислового комплексу та аерокосмічної промисловості, металургії та машинобудування, сільського господарства та харчової промисловості, ІТ-індустрії.

    "Для розвитку цих галузей готові надати інвесторам дешеву електроенергію та сировину для подальшої переробки", – сказала міністр.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.