• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Bloomberg з'ясувало, за яких умов Туреччина не блокуватиме розширення НАТО

    Опубликовано: 2022-05-18 16:00:55

    Агентство Bloomberg поговорило з трьома високопоставленими турецькими чиновниками та з'ясувало, які умови ставить Туреччина для вступу Швеції та Фінляндії до НАТО.

    Чиновники ділилися інформацією на умовах анонімності, заявивши, що вони не уповноважені публічно говорити про внутрішні обговорення в уряді.

    Анкара наполягає на тому, щоб будь-які нові кандидати в члени НАТО визнали її занепокоєння з приводу курдських ополченців як усередині Туреччини, так і за її межами – в Сирії та Іраку.

    Туреччина вимагає, щоб Швеція та Фінляндія публічно засудили не лише Робочу партію Курдистану (РПК), а і її філії. Турецькі офіційні особи заявили, що визнання РПК терористичною організацією недостатньо: скандинавські заявники мають зробити більше, щоб придушити прихильників РПК, які, за їхніми словами, є активними у їхніх країнах.

    За словами офіційних осіб, Туреччина також хоче, щоб Швеція та Фінляндія зняли обмеження на експорт зброї, які вони наклали на Туреччину разом із декількома іншими членами Євросоюзу після її вторгнення до Сирії у 2019 році.

    Хоча торгівля зброєю Туреччини зі Швецією та Фінляндією незначна, чиновники заявили, що Анкара не погодиться на розширення військового союзу з країнами, які блокують угоди зі зброєю.

    Туреччина також хоче, щоб її знову включили до програми перспективних літаків F-35, з якої вона була виключена після того, як купила у Росії системи протиракетної оборони С-400. Туреччина також має невиконаний запит до США на купівлю десятків бойових літаків F-16 та комплектів модернізації для наявного парку. До того ж Туреччина хоче, щоб США зняли санкції за закупівлю у РФ С-400.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.