• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США починають збирати докази воєнних злочинів Росії в Україні

    Опубликовано: 2022-05-18 15:30:22

    Державний департамент США оголосив про відкриття нової програми – Conflict Observatory – зі збору, аналізу та широкого поширення доказів скоєних Росією воєнних злочинів та інших злодіянь в Україні. Про це повідомляє сайт Держдепартаменту.

    Програма включає документування, перевірку та розповсюдження свідоцтв із відкритих джерел про злочини російських військ у розв'язаній Путіним війні в Україні, йдеться у повідомленні.

    Conflict Observatory аналізуватиме та зберігатиме загальнодоступну та комерційно доступну інформацію, включно з супутниковими знімками та інформацією, що розповсюджується через соціальні мережі, для використання її в майбутніх цивільних та кримінальних судових процесах.

    На програму виділяється $6 млн, а у майбутньому фінансування надходитиме від Європейської ініціативи демократичної стійкості (EDRI). У березні Білий дім оголосив про надання EDRI $320 млн для програм в Україні.

    "Нова програма є частиною низки зусиль уряду США як на національному, так і на міжнародному рівні, спрямованих на забезпечення відповідальності за жахливі дії Росії", – йдеться у заяві Держдепартаменту.

    Conflict Observatory є спільним проєктом Esri, провідної компанії в галузі географічних інформаційних систем, Лабораторії гуманітарних досліджень Єльського університету, Смітсонівської ініціативи з порятунку культури та PlanetScape Ai.

    Звіти та аналізи програми будуть доступні онлайн на вебсайті ConflictObservatory.org.

    "Conflict Observatory — це ще одна демонстрація непохитної підтримки Сполученими Штатами народу України, який доблесно захищає свою країну та свою свободу у відповідь на навмисну, невиправдану та неспровоковану війну президента Путіна", – заявляють у Держдепартаменті.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.